Recenzia a test Eta Gratus 002890000

Publikované: | Kategórie: Eta, Recenzie | Autor: | Komentáre vypnuté na Recenzia a test Eta Gratus 002890000
 

ETA je dlhoročnou značkou malých domácich spotrebičov. Vo svojej dlhodobej histórii priviedla na trh rad kvalitných a rokmi overených spotrebičov, ku ktorým sa radí aj skupina kuchynských robotov. Dnes by som vám rada predstavila kuchynský robot Gratus ponúkaný výrobcom v praktickom nerezovom prevedení pod kódovým číslom 002890000.

eta gratus 002890000

Kuchynský robot Gratus je vyrábaný s príslušenstvom na miesenie, šľahanie, mixovanie, mletie, vrátane štyroch nadstavcov na strúhanie a troch nástavcov na výrobu cestovín. Osobne môžem potvrdiť, že vyniká až neuveriteľne tichým chodom. Súčasťou kuchynského robota je motor s ôsmimi rýchlostný prevodmi s príkonom 1200 W, podarené mechanické gombíkové ovládanie a hlavné nerezová nádoba s objemom 5,5 l Kuchynský robot Gratus sa stal v mojej domácnosti veľmi ceneným a vyhľadávaným pomocníkom a zároveň tiež užitočnou dizajnovou ozdobou.

Čo nájdeme v balení

eta gratus 002890000 - prislusenstvoKuchynský robot Gratus som si nechala dopraviť do svojho domova prostredníctvom zásielkovej služby. Natešená som dostala väčšiu krabicu s rozmermi šírkou 59.8 cm, výškou 42.7 cm, hĺbkou 61.3 cm a hmotnosťou 14 kg. Ihneď som sa presvedčila, že tieto rozmery plne korešpondujú so vzhľadom samotného robota, ktoré robia šírka 38 cm, výška 34 cm, hĺbka 30 cm a hmotnosť 11.3 kg. Musím priznať, že umiestnenie kuchynského robota Gratus je závislé na možnostiach daného užívateľa. Ale vzhľadom k rozmerom si zaslúži stále a samostatné miesto. Keďže má robot výkyvné rameno, vybrala som mu miesto, ktoré mi umožňuje jeho bezproblémové vyklopenie.

Odporúčame zakúpiť v tomto obchode

Gratus a použitie

Kuchynský robot Gratus používam na výrobu ciest, na šľahanie krémov, k mixovaniu koktailov a detskej stravy, ďalej tiež na strúhanie zeleniny či niektorého ovocia, vrátane mletia mäsa až k výrobe mojou rodinou čoraz viac obľúbených domácich cestovín. Veľmi oceňujem regulovateľné nastavenie výšky masívnych hákov a metiel vyrobených z kvalitnej zliatiny, ktoré napomáha bezchybnému spracovanie miešanej zmesi. Ďalej by som chcela vyzdvihnúť bezpečnostný systém výkyvného ramena, ktorý zabraňuje nežiaducemu spusteniu. Nielen mňa, ale určite väčšinu z gazdiniek poteší veľká nerezová misa o objeme 5,5 l, ktorá je schopná pojať až 1,5 kg múky. Ďalej oceňujem sklenený mixér s objemom 1,2 l, ktorý nepohlcuje pachy a farby mixovaných potravín. A akýmsi bonusom nakoniec je plynulá regulácia otáčok s funkciou PULSE, ktorá umožňuje rýchle ovládanie.

Množstvo robotom spracovávaných potravín je potreba prispôsobiť veľkosti nádoby. Z prevádzkových dôvodov nie je vhodné prekročiť výšku maximálneho obsahu, ktorá je u nádob vždy ohraničená ryskou. Pre bežnú domácnosť (štyroch ľudí) sú veľkosti nádob plne dostačujúce. V prípade väčších dávok je výrobcom odporúčané ich rozdelenie.

Čo všetko zvládne

Príklady spracovania surovín naraz:

Šľahacia metla 250 ml smotany, 12 ks bielkov
Hnetací hák 1500 g múky a odpovedajúce množstvo vajec, vody, cukru a ďalších dôležitých surovín
Rezač na mäso 4000 g masa

S kuchynským robotom Gratus som získala na prvý pohľad síce len jeden výrobok, ale s mnohými funkciami. Navyše výrobok, ktorý je konštruovaný k jednoduchému a rýchlemu opláchnutiu. Čo privíta asi väčšina z gazdiniek. Osobne môžem potvrdiť, že kuchynský robot Gratus dosahuje až obdivuhodného výkonu pri miesení, čo veľmi oceňujem. Moje výrobky sú po upečení nadýchané a vláčne. Vďaka bohatej výbave strúhadiel dokážem ľahko vytvoriť produkt, ktorý nielen chutí (aspoň dúfam), ale je tiež dizajnovo zaujímavý. A svoju rodinu, ktorá miluje taliansku kuchyňu, vždy poteším domácimi cestovinami (lasagne, ravioli, tagliatelle, Trenet a rezance), ktoré pripravujem vďaka trom prídavným nadstavcom.

Záverečné zhodnotenie Eta Gratus

Kuchynský robot Gratus ma zaujal veľmi podareným retro dizajnom a hneď potom vysokým výkonom, na ktorý som si veľmi rýchlo zvykla. Oceňujem celokovové telo robota, ktoré je predzvesťou dlhodobého užívania. Tiež som sa presvedčila, že kuchynský robot Gratus je schopný dosiahnuť extrémneho výkonu i pri veľkom zaťažení. Za najväčšiu prednosť oproti konkurencii považujem schopnosť robota upraviť si rýchlosť motora podľa tuhosti cesta. Týmto krokom nielen že znižuje svoje opotrebovanie, ale zároveň tiež šetrí elektrickú energiu. Súčasťou balenia kuchynského robota Gratus nebol mlynček na mäso a tri nadstavce na výrobu cestovín. Toto príslušenstvo som si zakúpila a rozhodne to neľutujem. Nakoniec ma veľmi potešila predĺžená desaťročná záruka na motor, čo vypovedá o vysokej kvalite a funkčné trvanlivosti kuchynského robota Gratus.

Plusy Mínusy
+ masivní výrobek – cena
+ výkonný motor – cena za dokúpiteľné príslušenstvo
+ krásny dizajn – plastový prevod na strúhadle
+ rozšíriteľný o dokúpiteľné príslušenstvo
+ veľká kovová misa
+ bohatá výbava strúhadiel

Odporúčame zakúpiť v tomto obchode

Fotogaleria


Už nie je možné pridávať komentáre. Diskusia bola uzavretá.